Laddar Evenemang

Gästgivars i Vallsta smygstartar sommarens konsertsäsong med en pärla blad Hälsinglands alla juveler – Northen Resonance. Varmt välkomna!

Datum: fredag 20 maj
Tid: 19.00

Biljetter: 195 kr, Pensionär 145 kr, Studerande 95 kr
Priserna är inkl. serviceavgift.
Förköp: www.bollnas.se/biljetter
Arrangör: Kulturhuset, Bollnäs
BOKA MIDDAG INNAN KONSERTEN
Gästgivars Restaurang har satt upp en meny för kvällen. Restaurangen har öppet för bokning från kl. 17.00
Bokar gör ni på tel. 070-7770320
Eller via bokningstjänsten på www.gastgivars.se
Begränsat antal platser!

Grammisnominerade trion Northern Resonance tar nyskriven folkmusik in i enorma ljudlandskap med publiken i sitt fulla fokus. Northern Resonances mål är att skapa en plattform där de möter publiken och ger människor chansen att bevittna ett drivet samspel och lyssna till storslagna kompositioner.

I sin strävan efter det innersta uttrycket kombineras de unika egenskaperna hos violad’amoren, hardangerfelan och nyckelharpan, och med resonanssträngarna som den gemensamma nämnaren skapas en ljudbild som fritt rör sig mellan subtila detaljer och storslagna klanger. Det här är mötet där instrumentens potential och traditionernas gränser utmanas för att bryta ny musikalisk mark.
Med deras tidigare oprövade sättning låter de väl genomtänkta arrangemang få möta fri improvisation i nytänkande egenskrivna kompositioner som tar folkmusiken i en ny riktning. Northern Resonance tar dig på en spännande resa genom en stort klingande ljudvärld som överraskar både den nya och erfarna folkmusiklyssnaren.
__Northern Resonance är__
Anna Ekborg: Viola d’amore
Jerker Hans-Ers: Hardingfela
Petrus Dillner: Nyckelharpa

Till toppen