Laddar Evenemang
Så roligt att äntligen få berätta för er vad vi arbetat med under det senaste året!
Vintern 2021 träffades en projektgrupp för att spåna kring idéer som kunde bidra med kultur, liv och rörelse till bygden. I trakterna runt Vallsta/Arbrå finns sedan länge en mycket levande hantverks- och folkmusiktradition. Några av landets främsta folkmusiker har sina rötter här! Därför känns det extra roligt att meddela att vi nu återupplivar den uppskattade Orbadenstämman med ambition att ta tillvara den kulturskatt vi har i närområdet.
Stämman arrangeras av Orbadens vänner i samarbete med Bilda Mitt, Bollnäs Kulturhus samt byns föreningar och företagare.
Under dessa dagar erbjuder vi ett gediget program med ett flertal konserter med flera grammisnominerade artister, hantverkskurser samt trevliga mat- och dryckesupplevelser.
Stämman avslutas med en stämningsfull konsert nere vid älven. Tre kyrkbåtar fyllda med traktens främsta spelmän låter musiken ljuda över Ljusnans dalgång när skymningen faller.
Stämman går av stapeln 3-4 augusti. Artisterna presenteras i mitten av maj och biljetter släpps i början av juni! Se till att hålla er uppdaterade för det här vill ni inte missa!

Till toppen